Warmtepomp voor 365 dagen zwemgenot

De warmtepomp mag intussen dan wel dé norm zijn in zwembadland, elk toestel heeft uiteindelijk zijn grenzen. Voor klassieke zwembadwarmtepompen bevindt die grens zich ergens rond de 15°C buitentemperatuur. Is het kouder, dan slagen de toestellen er vaak niet in om het water voldoende op te warmen. Een domper voor wie op een duurzame manier negen of zelfs twaalf maanden lang van zijn zwembad wil genieten. Dat vond ook koeltechnicus Kurt Munghen, die daarom in de HVAC-wereld naar een oplossing zocht.

Artikel vanaf p.20

Lees het volledige artikel in Zwembadbouw >

Big foot en warm water: een koud kunstje

ROESELARE – De waterpartijen in wellnesscentrum Thermen R in Roeselare worden opgewarmd met vijf Digipool® units, geplaatst over zeven meter. De units staan opgesteld in een beperkte ruimte. Om daar toch stevig te verankeren is gebruik gemaakt van een sterk, maar gebruikS- en onderhoudsvriendelijk Big Foot Systems frame via Linum Europe. De volledige installatie weegt om en bij de 700 kilogram.

Artikel vanaf p.10

Lees het volledige artikel in Installatie & Bouw >

Sauna Leeghof bestrijdt energiecrisis met extra zonnepanelen, warmtepompen en zonneboiler

BOEKHOUTE – Al bijna een jaar zijn Tom Ragaert (35) en Andy V.B. (38) de trotse zaakvoerders van privésauna Leeghof in de Graafjanstraat in Boekhoute. Toen ze als uitbaters van een wellnesszaak geconfronteerd werden met een torenhoge energierekening, besloten ze om te schakelen en trokken ze resoluut de kaart van de duurzaamheid. “Op zonnige dagen zijn we volledig energieonafhankelijk”, klinkt het enthousiast.

Lees het volledige artikel in Made In Oost-Vlaanderen >

Privé sauna LeegHof over Duurzaamheid

Wellness en duurzame energie: het zijn twee zaken die vroeger niet met elkaar matchten. Vandaag de dag zijn er gelukkig technologieën die ervoor zorgen dat onze ecologische voetafdruk beperkt blijft.

Lees het volledige artikel >